floriade

Tot en met 7 oktober 2012 zijn er op de wereld tuinbouw expo “Floriade” in Venlo meer dan 100 paviljoens en tuinen te bezoeken, waarbij de natuur steeds van een andere kant wordt belicht. Binnen de verschillende paviljoens worden grote en kleine groepen mensen geïnformeerd en geamuseerd. De bezoeker wordt deelnemer in plaats van toeschouwer.
In samenwerking met Mansveld Projecten & Services en in opdracht van diverse klanten verzorgde Mansveld Expotech de communicatietechnologie voor meerdere paviljoens.

De Rabo Earthwalk bijvoorbeeld laat de bezoeker via een spectaculaire film, die zich onder je voeten afspeelt op een ronde glazen vloer, beleven welke stromen er elke dag over de wereld gaan om ons als mens te laten leven zoals we dat op dit moment doen.

Hiervoor werd een rond projectiescherm 1 meter horizontaal opgespannen onder de glazen vloer met een diameter van 10 meter. 12 Projectoren zorgen er vervolgens voor dat de film naadloos wordt afgespeeld op dit scherm. Samen met het installeren van de geluidsinstallatie, de verlichting, showcontrol en de HD video harddisc servers (uncompressed video) is dit een echte attractie geworden.

Opdrachtgever Plaats Datum
divers Venlo 5 april t/m 7 oktober 2012