PORTserious request glazen huisFOLIO

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis.
Drie diskjockey's zijn zes dagen opgesloten in het Glazen Huis en mogen niets eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. In 2010 stond het Glazen Huis in Eindhoven, de thuisbasis van Mansveld Expotech Eindhoven.

In opdracht van Philips en DnG Design was Mansveld Expotech verantwoordelijk voor de plaatsing van een groot Philips ledscherm op het plein in Eindhoven met daarop de live beelden van wat er zich afspeelde in het Glazen Huis. Achter het ledscherm werd er door middel van ledverlichting, ambilight gecreëerd.
De twee layer torens naast het ledscherm werden voorzien van ledverlichting om het geheel aan te stralen en van kleur te doen veranderen.
De kroonluchter werd gemaakt van Philips wake-up lights die speciaal door Mansveld Expotech werden aangepast zodat deze dimbaar waren.

Opdrachtgever Plaats Datum
Philips & DnG Design Eindhoven 18 t/m 24 december 2010